Salata od tortelina sa sušenim paradajzom i pinjolima
Ovaj recept za vegetarijansku salatu od tortelina koji su odlični za izlet, izaziva osećaj sitosti i izgleda odlično kada se služi u čaši.
Sastojci za 4 osobe:
- 500 g tortelina sa tofuom
- malo soli i bibera
- 180 g sušenog paradajza u maslinovom ulju
- 80 g pinjola
- 1 veza bosiljka
- 2 belog balzamiko sirćeta
- 40 g sveže narendanog parmezana
- 50 g zelenih maslina (npr. punjenih bademima)
Priprema:
1. Torteline kuvati 12 – 15 minuta u proključaloj slanoj vodi. Ocediti i ohladiti na sobnoj temperaturi. Za to vreme izvaditi paradajz ulja, pustiti da se ocedi i odstraniti suvišnu masnoću. Zatim paradajz narezati na trakice.
2. 6 kašika maslinovog ulja odvojiti za pripremu marinade pa pomešati sa balzamiko sirećem i dobro posoliti i pobiberiti. Sve sastojke za salatu, uključujući i čeri paradajz dodati u posudu i pustiti da odstoje najmanje 1 sat. Eventualno naknadno dodatno začiniti. Poslužiti sa prepolovljenim čeri paradajzom.
Preporuka: torteline možete poslužiti i sa dmBio sosom od paradajza.