Vatra i plamen
Donosimo sve ukusne detalje u vezi sa roštiljem
I’m on fire! Ovog leta se na roštilju neće peći samo bifteci i pljeskavice nego i prilozi, jer će upravo oni roštilj učiniti uspešnijim.
Naša preporuka: pripremite i salatni bar sa dovoljno dodatnih kombinacija koje će zadovoljiti ne samo ljubitelje bifteka nego i obožavaoce povrća. Ujedno možete da zavarate stomak u slučaju da vam se sama priprema vatre oduži
Moglo bi da vas zanima
Ražnjići od tofuaDobro je znati:
Izloženost direktnoj ili indirektnoj toploti? Zlatno pravilo je da za sve za šta je potrebna jaka temperatura i maksimalno 25 minuta da bi se pripremilo, može biti izloženo direktnom izvoru temperature. Sve što mora duže da se priprema, kao na primer neko pečenje, peče se indirektno. Zato je važno ćumur uvek stavljati po sredini kako biste stvorili uslove za indirektnu termičku obradu.
Savet: Nemojte da solite jer so izvlači tecčost pa se meso na roštilju brže isušuje.
10 savjeta za savršeni roštilj party!
Pripremamo rošitlj-party uz originalne priloge, osvežavajuće napitke i letnju dekoraciju.
DEKORACIJA MOŽE BITI TAKO JEDNOSTAVNA!
Grančicu ruzmarina povežite sa malo limuna i stavite direktno na tanjir. Ruzmarin odmah počinje da odbija komarce koji nam uveče dosađuju.
ROŠTILJ BEZ SALATE?
Nije zamislivo. Naši miljenici su kus-kus i leblebija iz linije proizvoda dmBio, a možete da ih kombinujete sa povrćem iz svoje bašte.
OSEĆAJ KAO NA GODIŠNJEM ODMORU
Sazrele na mediteranskom suncu i ručno brane masline bez koštica dmBio će oplemeniti svaku pljeskavicu ili salatu.
NEKA ŽIVI RAZNOLIKOST!
Roštilj je kao švedski sto – bilo bi potpuno pogrešno da se ograničite na samo jedno jelo.
JASNA STVAR
Na zasebnom stolu poslužite salatni švedski sto, umake za salate i napitke kako ne biste zatrpali glavni sto.
DEKORACIJA DODATNE VREDNOSTI
U kasni sat limun iskoristite za pripremu koktela. Preko dana limun iskoristite za uklanjanje crvenih fleka od vina i salate sa stolnjaka.
Sve što vas zanima o dmBio proizvodima saznajte ovdje!