Sufle od ovsa
Ovsu se pripisuju brojne odlike, a među njima se svakako nalazi i podatak da obiluje brojnim mineralima. Ova vrsta žitarice ne sadrži gluten, lako se vari i može se pripremati na različite načine. Predstavljamo vam recept za pripremu senzacionalnog suflea.
Sastojci za 4 osobe:
- 250 g ovsa
- 1 prstohvat soli
- 3 jajeta
- 50 g šećera
- vanilin šećer
- 50 g čokolade za jelo i kuvanje
- 1-2 jabuke
- 5 kašika marmelade od kajsija
Priprema:
- jabuku isecite na tanke kriške i nasecite čokoladu.
- ovas kuvajte u dvostrukoj količini slane vode, pa ostavite sa strane da se dobro ohladi. Odvojite žumance od belanca, pa ga umutite i pritom postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Belance mutite sve dok sneg ne postane čvrst. Pomešajte ovas i krem od žumanaca, pa pažljivo dodajte sneg.
- pola smese dodajte u prethodno nauljen kalup, pa po površini rasporedite čokoladu, sitno seckanu jabuku i marmeladu. Prekrijte ostatkom smese od ovsa i pecite u rerni na 175° uz uključenu opciju kruženja vazduha.