Šareni slatki krompirići
Ovi šareni krompirići mogu vam pružiti puno nutritivnih vrednosti.
- so
- 3 slatka krompira
- 1 crvena i 1 žuta paprika
- 1 avokado
- 1 čili papričica
- ½ struka korijandera
- 240 g crnog pasulja iz konzerve
- 50 g kukuruza iz konzerve
- 300 g kisele pavlake
- biber
- sok pola limete
- 2 kašike crnog susama
Priprema
- blago posolite vodu, pa prokuvajte. Prepolovite slatki krompir i kuvajte oko 20 minuta. Rernu prethodno zagrejte na 180 °C pomoću funkcije kruženja vazduha (200 °C donje/gornje zagrevanje).
- izvadite krompir iz vode i pecite u rerni na srednjoj rešetki 10 minuta.
- za to vreme prepolovite žutu i crvenu papriku, odstranite semenke i isecite je na kockice debljine 0,5 cm. Očistite crveni kupus i isecite ga na sitne trakice. Prepolovite avokado, izvadite košticu i isecite meso na komade veličine 0,5 cm. Isecite čili papričicu na tanke kolutiće. Sitno isecite listiće korijandera. Ocedite pasulj i kukuruz.
- podesite rernu na zagrevanje na 250 °C, pa grilujte oko 10 minuta i pritom često proveravajte kako ne bi zagorelo. Ostavite da se malo ohladi, pa isecite na dve trećine.
- krompir punite kiselom pavlakom i poslužite sa crnim pasuljem, kukuruzom, komadima avokada, paprike i crvenim kupusom. Posolite i pobiberite, pospite sokom limete i poslužite sa seckanim korijanderom i crnim susamom.
Slatki krompir ne sadrži gluten i veganski je proizvod, pa se smatra pravom vitaminskom bombom.