Recept za supu od paradajza sa mocarelom
Priprema se jako brzo, odlična je u kombinaciji sa komadićima mocarele i neodoljivo podseća na godišnji odmor.
Sastojci za 4 osobe:
- 2 kašike ulja za pečenje
- 1600 g oljuštenog paradajza iz konzerve
- 600 ml supe od povrća
- 400 ml dmBio pavlake od soje
- 2 velika luka
- 6 čenova belog luka
- 8 čeri paradajza
- 12 malih mocarela
- 16 listića bosiljka
- so , biber
- 4 štapiće za ražnjiće
Priprema:
1. U posudi zagrejati ulje za pečenje pa dodati luk i beli luk i dinstati oko 2 minuta. Dodati paradajz iz konzerve, supu od povrća i pavlaku od soje i kuvati oko 8 minuta. Potom umutiti štapnim mikserom dok ne dobijete pire. Vratiti u lonac, posoliti i pobiberiti i držati na toplom.
2. Na drveni štapić nabosti komade mocarele, paradajza i listiće bosiljka.
3. Supu dodati u četiri čaše i poslužiti sa supom.
Preporuka: supa je posebno praktična ako nemate puno sastojaka u frižideru. Možete da je kombinujete sa fokačom.