Active Beauty
Dve ideje za svesni uskršnji branč
Tekst: Anita Freistetter, Harald Wieser
vreme čitanja: min
Uživajte zdravo

Dve ideje za svesni uskršnji branč

Pred ovogodišnji Uskrs mnoge životinje su spasene jer je ovaj put na prazničnom meniju vegetarijanski uskršnji branč koji će svakoga osvojiti i oduševiti.
Zato vam serviramo dva vegetarijanska recepta za uskršnji branč. Oni su potpuno u znaku svesne, zdrave ishrane i pretvaraju uskršnji doručak u vrhunski doživljaj.

Uskršnji recept za kaserolu od prosa i krem sira

Vreme pripreme: oko 20 minuta plus 45 minuta vreme pečenja

Sastojci za 1 veliku kaserolu

o 140 g prosa
o 400 ml napitka od badema
o 50 g badema
o 2 supene kašike meda
o 1 pakovanje burbon vanilin-šećera
o 3 kruške
o 1 kg niskomasnog krem sira
o 5 jaja
o 1 supena kašika cimeta
o 1/2 kafene kašike pimenta
o 1/2 kafene kašike muskatnog oraščića
o 1 prstohvat kardamoma
o 1 prstohvat mlevenog đumbira
o 1 prstohvat mlevenog karanfilića

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Stavite proso, napitak od badema i burbon vanilin-šećera u jednu šerpu. Sačekajte da kratko provri i ostavite da se kuva na srednjoj vatri 10 minuta. Procedite kroz cediljku i ostavite da se malo ohladi.
  2. Razbijte jaja. Žumance i med mutite mikserom dok smesa ne postane penasta. Dodajte cimet, piment, kardamom, đumbir, karanfilić i muskatni oraščić pa sve promešajte. Dodajte sir i proso i promešajte.
  3. Umutite belanca u čvrst sneg i pomešajte ih sa smesom. Stavite testo u kaserolu. Isecite kruške na debele kriške i poređajte u kaserolu. Pecite u rerni 45 minuta.
  4. Sitno iseckajte bademe, pospite ih preko kaserole i uživajte u njoj dok je još topla.

Vegetarijanske uskršnje sarmice za uskršnji branč

Vreme pripreme: 80 minuta

Sastojci za 4 osobe:

o 300 g basmati pirinča
o 2 supene kašike ulja za prženje
o 300 ml supe od povrća (bez kvasca)
o 150 g pavlake za kuvanje od ovsa (alternativno pavlaka za kuvanje od soje)
o 1 crvena paprika
o 200 g šampinjona
o 1 glavica kupusa
o 2 luka
o 200 g gaude
o 2 jaja
o 1 supena kašika skroba
o 1 veza vlašca
o 1 prstohvat soli
o 1 prstohvat bibera
o kuhinjski konac

Priprema:

  1. Skuvajte pirinač. Papriku očistite, operite i iseckajte na sitne kocke. Šampinjone osušite i iseckajte. Narendajte gaudu. Vlašac operite, osušite i isecite na sitne komade. Dve supene kašike vlašca ostavite sa strane.
  2. Iseckanu papriku, šampinjone, gaudu i vlašac pomešajte s pirinčem i jajima. Začinite solju i biberom. Skinite osam velikih listova kupusa, operite, osušite i blanširajte u ključaloj slanoj vodi oko pet minuta. Ostavite ih da se dobro osuše a debele žile listova isecite ravno.
  3. Fil od pirinča rasporedite na listove. Savijte ivice ka unutra, umotajte listove i vežite kuhinjskim kanapom.
  4. Sitno iseckajte luk. Zagrejte ulje i prodinstajte sarmice dok ne postanu smeđe sa svih strana. Dodajte luk i prodinstajte ga. Zalijte supom od povrća i pavlakom za kuvanje. Poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko 15 minuta. Zatim izvadite sarmice i odložite ih na toplo mesto.
  5. Da bi sos bio gust, pomešajte skrob sa dve supene kašike vode, dodajte smesu u sos i prokuvajte. Začinite solju i biberom.
  6. Na kraju stavite sarmice u sos i pospite preostalim vlašcem.

Proizvodi:

dmBio
dehidrirana supa
od povrća
kesica
290 g
dmBio
napitak na bazi badema
1 l
dmBio
proso
1 kg
dmBio
sterilizovani krem za kuvanje
na bazi soje
200 ml
dmBio
beli basmati pirinač
1000 g

x
Nažalost, nismo pronašli rezultate za vašu pretragu. Molimo vas, pokušajte sa drugim pojmovima za pretragu.