Active Beauty
Recept za vrapove: brza priprema vegetarijanskih specijaliteta
Tekst: , Rezept: StockFood
vreme čitanja: min
Veganski vrapovi

Recept za vrapove: brza priprema vegetarijanskih specijaliteta

Punjena, slasna bomba: vrap je zdrav, hrskav i istovremeno slastan. Zamotane tortilje imaju odličan ukus kada se jednu i tople i hladne, a takođe su praktične za pakovanje. To ih čini idealnim međuobrokom za ručak u kancelariji ili na pikniku s prijateljima.

Naš omiljeni recept za vrapove

Sastojci za 4 vrapa s leblebijama i pestom

  • 80 g feta sira
  • 1 glavica luka
  • 1 čen belog luka
  • 5 kašika maslinovog ulja
  • 200 g naseckanog paradajza (npr. iz konzerve dmBio)
  • 200 g leblebija
  • 1/2 kašičice paprike u prahu
  • so
  • crni biber, sveže mleven
  • šaka korijandera
  • šaka peršuna
  • šaka bosiljka (oko 22 g)
  • 2 kašike blanširanih badema
  • kašika limunovog soka
  • šaka ajsberg salate (oko 30 g)
  • 1 crveni luk
  • 1 limun, organski
  • 4 tortilje od brašna
1. Pripremite sos od paradajza
Luk i beli luk oljuštite i naseckajte. Lukove dinstaje u tiganju na kašici vrućeg ulja dok ne postanu prozirni. Umešajte paradajz s oceđenim leblebijom i dinstajte dok ne postane gusto, oko 15 minuta. Začinite paprikom, solju i biberom.

2. Napravite pesto
U međuvremenu isperite začinsko bilje za pesto i protresite ga. Uklonite malo stabljika korijandera, a ostatak pasirajte s bademima, limunovim sokom i 4 kašike ulja dok ne postane kremasto. Posolite i pobiberite.

3. Naseckajte povrće, ugrejte tortilju i punite je

Zelenu salatu operite, crveni luk oljuštite i narežite na uske kolutiće. Nasecite limun na četvrtine i pustite da odrezane strane porumene u tiganju. Tortilje kratko zagrejte po želji. Premažite pestom i punite sa svim pripremljenim sastojcima. Izmrvite fetu po vrhu i poslužite ih zamotane.

x
Nažalost, nismo pronašli rezultate za vašu pretragu. Molimo vas, pokušajte sa drugim pojmovima za pretragu.