Active Beauty
Novogodišnja i božićna poslastica: tri jednostavna recepta za popse
vreme čitanja: min
Slatko iskušenje

Novogodišnja i božićna poslastica: tri jednostavna recepta za popse

Posle novogodišnjih praznika ostali su vam još samo kolačići i keks? Savršeno! Predlažemo vam tri recepta za popse koje možete da napravite za Božić. Ne samo da će ova ukusna poslastica da bude vrlo atraktivna nego će biti i neverovatno slasna, a prirpema se veoma brzo. Od malo sastojaka i nekoliko dekorativnih elemenata stvorićete savršene kolačiće kao čarobnim štapićem, i to na štapiću, a oni će garantovano biti zvezde svakog druženja.

Tekstni okvir

1. Popsi: spekulas

Za glazuru


  • 20 g prirodnog kokosovog ulja (npr. dmBio)
  • 100 g bele čokolade
  • 4–5 keksića spekulas za posipanje

Priprema

1. Dok popsi odmaraju u frižideru, možete da pripremite glazuru. U tu svrhu na vodenoj pari pažljivo istopite kokosovo ulje i belu čokoladu, pa promešajte.

2. Zatim hladne popse umočite u istopljenu čokoladu i nataknite ih na neki sunđer ili stavite u šolju da se ohlade.

3. U međuvremenu izmrvite keks spekulas i pospite ga po popsima dok su još vlažni.

2. Popsi: disko-kugle

Za glazuru

  • 20 g prirodnog kokosovog ulja (npr. dmBio)
  • 100 g bele čokolade
  • srebrne mrvice od šećera za posipanje

Priprema

1. Za glazuru: polako zagrejte na vodenoj pari kokosovo ulje i tamnu čokoladu, pa promešajte.

2. Potom ohlađene popse umočite u otopljenu čokoladu i nataknite ih na neki sunđer ili stavite u šolju da se ohlade.

3. Na kraju još vlažne popse uvaljajte u posudu punu mrvica tako da cela površina kolačića bude obložena mrvicama.

3. Popsi: vesele pečurke

Za glazuru

  • 20 g prirodnog kokosovog ulja (npr. dmBio)
  • 100 g bele čokolade
  • prehrambena crvena boja
  • opciono: bele šećerne mrvice za dekoraciju

Priprema

1. Za glazuru koja će podsećati na pečurku pažljivo istopite kokosovo ulje s belom čokoladom na vodenoj pari, pa promešajte.

2. Veći deo bele čokolade obojite u crveno prehrambenom bojom (ostavite malo za dekoraciju), u nju umočite popse i nataknite ih na neki sunđer ili stavite u šolju da se ohlade.

3. Na kraju, preostalom belom čokoladom nacrtajte tačkice na popsima i ostavite da se osuše ili ih ukrasite belim šećernim mrvicama.

Uz to se slaže: Da biste zaokružili svoju ponudu, uz popse možete gostima da poslužite kakao ili čaj. Uživajte u praznicima uz ove slatke kolačiće.

Ako kod kuće već imate aparat za kolačiće, možete vrlo jednostavno da pripremite testo i u kolačićima uživate s celom porodicom!

x
Nažalost, nismo pronašli rezultate za vašu pretragu. Molimo vas, pokušajte sa drugim pojmovima za pretragu.