Active Beauty
Mafini od šargarepe: Kad su napravljeni po ovom receptu, sočni su
Tekst: Carolina Forstner, Rezepte: StockFood
vreme čitanja: min
Uskršnji doručak

Mafini od šargarepe: Kad su napravljeni po ovom receptu, sočni su

Povrće u testu? Otkako se pojavio kolač s tikvicama i rabarbarom – to srećom nije više retkost. Dodavanjem povrća, jela s brašnom postaju sočna, bogatija vitaminima, a povrće zadržava svoj prijatan ukus. Ovi mafini od šargarepe minijaturna su verzija omiljenog kolača od šargarepe i, zahvaljujući topingu od svežeg sira i urmi, predstavljaju vrhunac svakog uskršnjeg obroka!

Mafini od šargarepe s topingom od svežeg sira i urmi

Sastojci za 12 mafina od šargarepe

Smesa za dekorisanje:

  • 100 g sušenih urmi, bez koštice
  • 250 g svežeg sira
  • 125 g mekog maslaca

Priprema mafina od šargarepe

1. Zagrevanje rerne i priprema kalupa
Zagrejte rernu s gornje i donje strane na 180°C. Premažite uljem udubljenja na kalupu za pečenje mafina i pospite ih brašnom.
2. Priprema testa za mafine
Oljuštite šargarepe i isecite ih na tanke štapiće. Grubo iseckajte suvo grožđe i pekan orah. Operite i osušite narandžu, fino izrendajte koru i iscedite sok. Pomešajte brašno s praškom za pecivo i začinima. Kremasto ulupajte puter sa šećerom. Postepeno dodajte jaja i umešajte ih. Dodajte brašno i umešajte je sa sokom od narandže, izrendanom korom narandže, sokom/mlekom, šargarepom, suvim grožđem i pekan orahom.
3. Pečenje mafina
Napunite kalupe testom i pecite ga u rerni oko 25 min. Izvadite mafine iz rerne i ostavite ih da se ohlade.
4. Priprema smese za dekoraciju i dekorisanje mafina
Za pravljenje smese za dekorisanje, urme prelijte sa dve kašike vrele vode i od njih napravite pire. Dodajte sveži sir i puter i napravite kremastu masu. Krem namažite na mafine.

Uskršnji branč za sve

Nije bitno da li ste se u vreme posta suzdržavali od konzumiranja slatkiša. Bogata trpeza s uskršnjim brančom obradovaće svakoga.
x
Nažalost, nismo pronašli rezultate za vašu pretragu. Molimo vas, pokušajte sa drugim pojmovima za pretragu.