Recept za veganske kokice: evo kako!

Vreme pripreme: 10 minuta

Sastojci:
  • Organska zrna kukuruza
  • Maslinovo ulje
  • So, šećer ili začini po želji

Priprema:
  1. Zagrejte biljno ulje u šerpi na srednje jakoj temperaturi.
  2. Dodajte zrna kukuruza i stavite poklopac na šerpu.
  3. Sačekajte i kada čujete prvo POP, smanjite temperaturu i s vremena na vreme protresite šerpu da ništa ne zagori.
  4. Gotove kokice stavite u omiljenu činiju i začinite solju, šećerom ili svežim začinskim biljem po želji.
  5. Prijatno!

Za karamelizovanu varijantu

Napravite karamel: Ulje po vašem izboru zagrejte sa šećerom (npr. sirovi šećer od trske), dodajte malo vode i kuvajte dok se šećer ne bude formirao u kremasti sos.
Karamelizujte kokice: ostavite gotove kokice u šerpi, prelijte ih sosom i ostavite da još malo odstoje na toplom.