Brza testenina iz lonca za celu porodicu: lazanje iz lonca
Lazanje pripremljene za samo 30 minuta. Ova ukusna testenina spremljena u loncu spaja tradicionalne ukuse ovog popularnog jela u začinjenu supu za lazanje. Savršena je da utolite glad za lazanjama, čak i kada nemate mnogo vremena za pripremu. Dodatna prednost za celu porodicu: u sirastoj supi s paradajzom uživaju i mladi i stari ljubitelji izdašne mediteranske kuhinje.
Testenina spremljena u loncu: u ovoj supi lazanja uživaće cela porodica
Sastojci za 4 porcije
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 400 g mlevene junetine
- 1 kašika brašna
- 2 kašike paste od paradajza
- 200 g paradajza, pasiranog
- 300 ml sosa od paradajza
- 1 litar pilećeg temeljca
- so
- crni biber, sveže mleven
- 5 listova za lazanje
- 2 kašike pavlake
- 2 kašike peršuna, naseckanog
- 2 kašike bosiljka, naseckanog
- 60 g mocarele, narendane
- 30 g parmezana, narendanog
- peršun, za ukrašavanje
- bosiljak, za ukrašavanje
Priprema supe lazanja u loncu
1. Pripremite sos od paradajza
Crni i beli luk očistite i naseckajte na sitno. Zagrejte ulje u većem loncu, propržite mleveno meso dok se ne poveže i ne postane blago smeđe. Dodajte crni i beli luk pa uz mešanje kratko propržite. Sve pospite brašnom, umešajte pastu od paradajza i pustite da kratko provri. Dodajte pasirani paradajz i sos od paradajza pa promešajte. Sve prelijte supom, začinite solju i biberom i dinstajte na laganoj vatri oko 15 minuta.
2. Dodajte listove lazanje i pripremite supu
Listove za lazanje grubo isecite na komade, dodajte u supu i kuvajte oko 10 minuta uz povremeno mešanje. Supu obogatite pavlakom za kuvanje i umešajte naseckano začinsko bilje.
3. Pripremite supu za lazanje u jednom loncu Supu za lazanje začinite po želji, ulijte u posudice ili duboke tanjire i poslužite posutu mocarelom, parmezanom, peršunovim listom i bosiljkom.