Torteloni od spelte sa rikotom i pavlakom od ovsa i graškom
Savršena kombinacija.
Vreme pripreme: 25 min
Sastojci za 2 osobe:
- 250 g tortelona od spelte sa rikotom i spanaćem
- 1 kašika maslaca ghee
- 3 mlada luka
- 200 ml pavlake od ovsa Cuisine
- narendana kora jednog organskog limuna
- 1 kašika limunovog soka
- 100 g svežeg graška šećerca
- 100 g smrznutog graška
- so
- sveže mleveni crni biber po ukusu
Priprema:
- luk iseći na kolutove, grašak šećerac narezati na dijagonalne trake.
- tortelone kuvati al dente u slanoj vodi 12–15 minuta
- maslac ghee zagrejati u tiganju pa na njemu oko 2 minuta dinstati mladi luk. Dodati pavlaku od ovsa, limunovu koru i sok. U pavlaci 3 minuta kuvati grašak šećerac i smrznuti grašak
- potom dodati tortelone i sve dobro pomešati i poslužiti.