Ražnjići od tofua
Savršeno jelo za ljetni roštilj.
Vrijeme pripreme: 20 min, nekoliko sati za mariniranje
Sastojci za 4 osobe:
- 500 g tofua Natur
- 200 g putera od kikirikija
- 400 ml kokosovog mleka
- 4 kašike suncokretovog ulja
- 8 kašika soja sosa
- 1 kašika karija
- 2 kašičice mlevene paprike
- 1 kašičica soli
Priprema:
- u posudi pomešati 6 kašika soja sosa sa suncokretovim uljem i začinima. Narezati tofu na trake ravnomerne veličine pa staviti u marinadu i tako držati nekoliko sati.
- zatim u lonac dodati kokosovo mleko, puter od kikirikija i 2 kašike soja sosa pa zagrejati i pomešati. Izvaditi tofu iz marinade i staviti na štapiće za ražnjiće.
- dobro nauljiti rešetku roštilja pa nekoliko minuta peći ražnjiće dok ne budu pečeni sa svih strana. Ražnjići dobro idu uz pirinač i povrće sa roštilja.
Preporuka: Različite varijante dmBio tofua pobrinuće se za različite ukuse na vašem tanjiru. Nemojte da marinirate samo tofu u soja sosu, nego i povrće i tako ćete postići posebnu harmoniju ukusa.